Padborg Trolden

Projekt Trold i Padborg

Kunne det ikke blive fantastisk at få en af disse fine Trolde til Padborg i det sydligste af Aabenraa Kommune, han kunne sidde på marken og kigge ud over Niehuus sø, alle Gendarmstien’s vandrere kunne hilse på og der ville ikke være langt at gå for alle os der bor her og for alle der besøger vores Torvecenter, Oldemorstoft Museum og Bov Bibliotek. 

Det kunne blive en super fin attraktion, der måske kunne lokke godtfolk til vores dejlig by og gøre at vi kunne få øget turisme til området. En bæredygtig trold der laves af genbrugstræ og naturmaterialer og mon ikke vores store Transportcenter kunne levere kasserede paller til sådan et projekt.

Hvad skal der til for at projektet bliver til virkelighed

  • Ansøgning om byggetilladelse. Vi skal indhente tilladelser fra både Skovloven som fredningsmyndigheder og kommunen. Vi har fået stor hjælp fra Aabenraa Kommune til ansøgningen hos fredningsnævnet og vi fik tilladelsen fra Miljøstyrelsen/Skovloven.
  • Fundraising: Vi skal søge sponsorer til projektet, både hos vores lokale virksomheder og andre virksomheder i Åbenrå kommune samt forskellige fonde.
  • Vedligeholdelse: Vi finder en frivillig gruppe der sørger for at tilse og vedligeholde trolden. Der er allerede flere frivillige på listen.

Desværre kommer der ikke en Trold i Padborg Skov, vi fik desværre afslag fra Fredningsnævnet på vores ansøgning om dispensation fra Fredningerne.

Vi giver ikke op, så vi arbejder videre med en anden placering som måske bliver i Frøslev Plantage.

Hilsen Troldegruppen

Ninna Schrum

Formand for Lokalforeningen Frøslev-Padborg